maandag 27 juni 2016

{ MIJN SMARTPHONE REALITY-CHECK }

Het zit er op. Zo ongeveer een week geleden zette ik mezelf voor een persoonlijke uitdaging waar een enkeling van jullie ook wel oren naar bleek te hebben. Vandaag is het tijd om op de uitdaging terug te kijken en te zien hoe vaak en hoeveel tijd ik in het pakken van mijn smartphone steek.

Tussen vorige week's maandagochtend 07.00 uur en afgelopen middernacht noteerde ik elke minuut die ik met mijn telefoon doorbracht. Dat is om precies te zijn over een periode van 161 uur, maar laat ik eerst beginnen met daar wat slaapuren vanaf te halen. Na 22.00 uur gaat standaard mijn telefoon opzij en wordt pas de volgende morgen rond 06.30 uur weer gepakt. Dat is zo'n 51 uur phone-loos, waardoor er nog 110 actieve uren over blijven. Wat viel me in al die uren op?


Mijn smartphone-tijd begint al vroeg in de morgen als hij of zij me als wekker wakker maakt (het is 'hij' blijkt later; ik zocht het even in het woordenboek op..). Daarna volgt direct mijn eerste verslaving: het doorlezen van het nieuws van de NOS, dan dat van RIJNMOND, gevolgd door buienradar en een blik op Instagram; ik ben na twintig minuten weer helemaal bij en begin aan mijn dag.

Maak ik me niet te druk en heb ik niet te veel zorgen, dan lukt het me makkelijk de telefoon voor enkele uren opzij te leggen, maar - zo bleek met dit onderzoek - wanneer ik er even doorheen zat, pakte ik hem er vaker bij. Uit verveling of om mijn gedachten te verzetten. Om even doelloos te staren naar de geplaatste foto's van mijn IG-'vrienden'. Even niet hoeven denken aan mijn eigen sores; ik ben er niet trots op, maar het blijkt voor mij een makkelijke 'instant-vlucht' te zijn.

Hoeveel van mijn 110 levensuren verdeed ik nu precies?


Nou.. naar mijn idee blééf ik schrijven.. Een minuutje hier.. weer twee daar.. buienradar, mijn 'ochtendritueel'.. e-mail, blogger, fotografie.. Het bleken uiteindelijk toch 'maar' 284 minuten te zijn. Omgerekend kom ik dan op 4,7 - afgerond 5 - uur uit. En dat van de 110! Mensenlief.. dát viel me mee!

Ga ik nu naar aanleiding van deze uitkomst mijn smartphone-gedrag wijzigen? Ja en nee. Ik ben me er nu wel heel bewust van dat als ik me aan mijn ochtendritueel hou en niet te veel en paniekerig bij elke melding mijn telefoon grijp, ik best netjes gebruik maak van dit nieuwerwetse medium. Maar kan het nog minder? Dat naar mijn idee altijd  ;o)

Hoe kwam jij uiteindelijk 'uit de bus'? Viel het je mee? Of deed je niet mee, maar ben je toch een beetje nieuwsgierig geworden? Een persoonlijke uitdaging kan natuurlijk altijd!

zondag 26 juni 2016

{ WEEKMENU 26 }

Op verzoek elke week mijn weekmenu. Je vindt er 'gv' voor glutenvrij en 'v' voor vegetarisch.
Scroll over de onderstreepte maaltijden om het recept te lezen. Voor extra inspiratie kun je
ook rechtstreeks bij 'Recepten' kijken.

♥   Bon appétit   ♥

vrijdag 24 juni 2016

{ BROKEN DREAMS }

As children bring their toys, with tears for us to mend;
I brought my broken dreams to God, because He was my friend.

But then instead of leaving Him in peace to work alone
I hung around and tried to help with ways that were my own.

At last I snatched them back and cried: "How can You be so slow!"
"My child" He said, "what could I do, you never did let go"


Dit mooie gedicht vond ik op het wereld wijde web, schrijver voor mij onbekend. Vrij vertaald:

Net als kinderen - met tranen in hun ogen - ons hun speelgoed brengen om te maken, zo bracht ik mijn gebroken dromen bij God, omdat Hij mijn vriend was. Maar in plaats van Hem met rust te laten om alleen aan het werk te gaan, bleef ik rond hangen en probeerde op mijn eigen manier mee te helpen. Tot slot griste ik ze terug en huilde: "Hoe kon U toch zo langzaam zijn!" "Mijn kind," zei Hij "wat kon ik doen, je liet ze maar niet los"

woensdag 22 juni 2016

{ OMA'S RECEPT - GESTOOFDE SNIJBONEN }

1 kilo snijbonen
40 gram boter of margarine
± 5 gram zout
± 10 gram suiker
(nootmuskaat)


De bonen afhalen, wassen en op een vergiet laten uitlekken. Vervolgens de bonen met een snijbonenmolen of een gewoon mes (waaraan een snipperdraad geschoven kan worden) in dunne, enigszins schuine snippers snijden; heeft men handigheid in dit werkje, dan 3 of 4 naast elkaar. De snippers onder toevoeging van een weinig water met de helft van de boter, het zout en de suiker opzetten en, onder herhaald omschudden, zachtjes gaar stoven (½ à ¾ uur). Is de groente te vochtig, dan het water bij open deksel laten verdampen. Daarna, zo nodig, nog een weinig zout of suiker er door mengen, de rest van de boter en zo men wil nootmuskaat toevoegen.

Men kan van niet te grote snijbonen ongeveer 20 stuks (¼ kilo) per persoon rekenen.

dinsdag 21 juni 2016

{ BUDGETTIP : DE VOORRAAD, HOE DIE VAN MIJ WERKT }

Fijn dat jullie je zo vrij voelen mij vragen te stellen! Net als deze bijvoorbeeld, van Marleen (neem zeker even een kijkje op haar blog; ik vind haar een Kanjer!):

"Weet je waar ik nu ook zo benieuwd naar ben: hoe deel jij je voorraadkast/kamer in?
Heb je een vaste (logische) indeling? Zou je daar een keer een blogje aan willen besteden?"

Jullie weten hier het antwoord al op hé? Túúrlijk! (Nu alleen nog hopen dat hij niet te lang wordt..)  ;o)

Om te beginnen heb ik mijn voorraad niet op één, maar op drie plekken staan. In de keuken heb ik aangebroken verpakkingen in weckpotten pak-klaar op de plank staan, maar daarnaast staat er ook een deel (food) in de gangkast, een ander deel (non-food) vult een plank in de ingebouwde slaapkamerkast en tot slot hou ik er ook in de schuur nog een paar gevulde planken op na. Waarom zo ruim opgezet?

Bij een korting van ongeveer € 0,50 per tube, neem ik er graag wat extra mee

De meest simpele uitleg is dat ik het fijn vind om food en non-food van elkaar gescheiden te houden. Non-food producten kunnen nog al eens hun geur afgeven en nee, naar zeep riekende rijst... Daarnaast vind ik het prettig de food producten in de buurt van de keuken te hebben en de non-food in de buurt van de badkamer. Zijn er weer eens van die heerlijke veel-voor-weinig-aanbiedingen, dan zet ik die - gezien de beperkte ruimte in huis - liever als back-up in de schuur opzij.

En dan de inhoud van de kasten. Of dat logisch is weet ik niet, maar voor mij werkt het prettig. En daar gaat het uiteindelijk toch om, dat jijzelf goed met je systeem kunt werken!

In principe staan er in de voorraad alleen artikelen die ik standaard verbruik. Denk bijvoorbeeld aan koffie, thee en suiker, koek, snoep en limonade, pasta en rijst en ontbijtgranen en broodbeleg. Daarnaast staat er altijd wel een blikje vis, heb ik voor nood (lees: onverwachte gasten of een vergeten boodschap) diverse blikjes groenten staan en soms een extraatje in de zin van knakworstjes of avondsnack. Mijn regel is: van alles één, maximaal twee op voorraad en één eruit is direct noteren op de boodschappenlijst. Zo blijft mijn voorraad altijd gevuld en door alleen producten op voorraad te hebben die ik standaard verbruik, hoef ik me nauwelijks zorgen te maken over de houdbaarheidsdatum.

Door alle artikelen - net als in de supermarkt - per productgroep weg te bergen, zie ik in één oogopslag wat ik in huis heb en wat ik voor een maaltijd kan gebruiken. Hier geen zoektochten in de kast!

Een ó zo fout extraatje wat af en toe stiekem toch in mijn voorraad te vinden is  *Ü*  

Wil je ook beginnen met het aanleggen van een (kleine) voorraad, dan raadt ik je aan eerst eens te kijken naar welke producten jij steevast verbruikt. Twee potten pindakaas in huis halen terwijl je last hebt van een noten-intolerantie (ik geef maar even een gek voorbeeld) heeft natuurlijk geen enkele zin. Net als een aanbieding meenemen 'omdat-het-in-de-aanbieding-is'.. Kijk goed naar jouw eigen persoonlijk verbruiksgedrag en leg aan de hand daarvan je voorraad aan. Neem - als je wat ruimte hebt vrijgemaakt om van start te gaan - met elke boodschap één of twee van je standaard producten extra mee naar huis (op deze manier voel je het ook niet zo hard in de knip!) en leg stukje bij beetje jouw persoonlijke back-up aan. Je weet immers nooit wanneer het zomaar ineens van pas zou kunnen komen..

maandag 20 juni 2016

{ WEEKMENU 25 }

Op verzoek elke week mijn weekmenu. Je vindt er 'gv' voor glutenvrij en 'v' voor vegetarisch.
Scroll over de onderstreepte maaltijden om het recept te lezen. Voor extra inspiratie kun je
ook rechtstreeks bij 'Recepten' kijken.

♥   Bon appétit   ♥

zondag 19 juni 2016

{ LIGT HET AAN MIJ? - EEN UITDAGING }

Vandaag even een heel ander item.. Gewoon een dingetje waar ik mee zit, iets wat ik maar niet begrijp en uit mijn hoofd kan krijgen. De brandende vraag: 'Ligt het aan mij?'

Naast mijn pc ligt mijn mobiele telefoon. Aan het snoer, verbonden met de laptop, om zo wat foto's over te brengen en direct wat op te laden. Twee vliegen in één klap. Zet ik zo direct mijn pc weer uit, gaat de telefoon op de plank en kan het zijn dat ik er pas over enige tijd weer even op kijk. Om het nieuws te lezen bijvoorbeeld (ik lees verder geen krant en kijk geen journaal) of om een scroll te maken langs de geplaatste foto's van mij Instagram vrienden. Soms kijk ik direct naar een binnengekomen bericht, maar het gebeurt steeds vaker dat ik het signaal negeer en door ga met waar ik mee bezig ben. Facebook staat er niet op (sterker nog: ik heb er een broertje dood aan en overweeg zeer sterk mijn account op te zeggen), net als andere veel te checken apps als Twitter of LinkedIn.

What's my point?


Spaarzame tijd wordt opgeslokt door het scrollen en turen naar andermans zaken. Zaken die zich buiten de deur afspelen, zaken waar je naar mijn idee vroeger geen interesse in had. Wat ligt er bij iemand op z'n bord, hoeveel cadeau's heeft een kind voor zijn verjaardag gekregen, wie is bij wie op bezoek geweest.. Túúrlijk is het leuk te weten wat een vriend of vriendin beweegt, maar eerlijk.. wil je het van al die drie- of vierhonderd 'vrienden' weten? Wordt je niet móe van al het gemekker en geklaag van onbekende betweters, schrijvers of politici?

Samen, met elkaar, in pure vorm offline 'connecten'.. kunnen we dat nog? Na het eten de afwas wegwerken en een ouderwets spel op tafel in plaats van allemaal in een hoek van de kamer starend naar een online game? Wat beweegt diegene die dicht naast je staat? Diegene waar je mee samen in één huis of één familie bent? Wéten we nog wel hoe de ander zich voelt, wat hij of zij denkt, wat dromen en wensen van de ander zijn?

Het ligt vast aan mij.. De power van het schermpje is naar mijn idee sterker geworden dan de power van een pure relatie. Tussen partners, ouder en kind, familie of vrienden..


Tijd voor een reality-check. Hoeveel tijd besteed ik zélf aan het checken of zoeken op mijn mobiele telefoon? Met daar bij direct de vraag: durven er meer personen deze check te doen? Zou jij eens voor een week bij willen houden hoeveel tijd je met je mobiele telefoon doorbrengt? Laten we zeggen dat we morgen (maandag 20 juni) om 7.00 uur beginnen en dit door laten gaan tot zondag (26 juni) middernacht? Dat zijn zo rond de 160 volle uren. Hoeveel van deze uren, hoeveel procent 'geven we weg'?

Hier ligt een potlood en stukje (rest)papier al klaar. Doe je ook mee? Maken we er maandag 27 juni een mooi samenhangend verslag van: mijn smartphone reality-check  ;o)

vrijdag 17 juni 2016

{ TE LANG GELEDEN }

Eigenlijk schaam ik me er wel een beetje voor.. Van het geld wat ik voor mijn verjaardag mocht ontvangen heb ik máánden terug al heerlijk tussen allerlei quiltlapjes geshopt. En met succes! In de winkel van Aztec Rose vond ik een Charm Pack met mooie rood/roze en bruin/beige stofjes van Moda. 'Cinnamon Spice' heet het. Zie je het rechts op de foto staan?


Heel veel maanden dáár weer voor kocht ik bij Ellen (Ellie's Quilplace) al het patroon voor de 'Hyacinth's Flower Garden'-quilt. Eén en één is twee, dus aan de slag zou je zeggen.. Ware het niet (zoals jullie inmiddels weten) dat mijn naaimachine niet meer de diensten bewees die ik van haar gewend was. Dussss...

Nu is de machine weer helemaal opgepoetst en klaar voor gebruik. Hoe leuk om er dan dit quilt mee in elkaar te gaan zetten? In gedachten zie ik het werk al boven mijn werkplek hangen..  ;o)


Laat ik eerst maar eens beginnen met het borduren van de 'middenstip'. Een vrolijke dame, zacht leunend tegen haar tuinhekje, omringt door prachtige bloemen, bijen en vergezeld van haar liefste kat. Hmmm... she reminds me of someone..

Welk handwerk ligt er bij jou binnen handbereik? Of ben je niet zo'n knutselaar...  ;o)

woensdag 15 juni 2016

{ OMA'S RECEPT - GOULASH }

(Hongaars gerecht)

500 gram rundvlees (vrij vet)
100 gram vet spek
1 grote uit
1 grote tomaat
1 pitje knoflook
1 lepel azijn
paprikapoeder
marjolein
peper
bouillon


Spek en vlees (het laatste geschrapt en gezouten) in grote dobbelstenen snijden, het spek in een diepe braadpan warm maken en de in ringen gesneden ui hierin goudbruin bakken. Vervolgens 1 theelepel paprikapoeder er door roeren en de azijn er over sprenkelen. Daarna het vlees, de peper, marjolein, knoflook en tomaat toevoegen en enige minuten laten smoren. Zoveel bouillon toevoegen, dat de stukken vlees juist onder staan. Het vlees zachtjes gaar en mals laten stoven gedurende 2 à 2½ uur.

Goulash kan men geven als vleesgerecht, dus bij groenten en aardappelen, doch het is uitnemend geschikt om te geven bij doorgekookte rijst. Ook kan men de rijst met het vlees meekoken.

Note: bij gebrek aan verse marjolein gebruikte ik verse oregano. Ook deed ik er naast de tomaat nog een halve rode paprika doorheen.

maandag 13 juni 2016

{ GOED GEFIXED }

'Ze' willen dat ik mijn gewicht bij ga houden.. Nu moet je weten dat ik dat in mijn hele leven nog maar weinig heb gedaan. Ik mag me gelukkig prijzen met een prima BMI, wat voor mij neer komt op een schommeling tussen de 60 en 62 kilo (weet ik van de vele ziekenhuisbezoeken). Eén keer in de maand is het wat meer, meestal ietsje minder. Wat eigenlijk wel raar is, want gezien de weinige voeding die mijn buik verdraagt, zou je zeggen dat ik zonder goede voedingsstoffen toch wel in gewicht zou moeten dalen, maar nee..

Wegen dus.. Ver onder het bed moet hij of zij staan, mijn zeker al twintig jaar oude personenweegschaal. Niks geen digitaal batterijending, gewoon zo'n heerlijk milieuvriendelijk ouderwets exemplaar. Werkt prima! Maar goed.. onder het bed.. En ja hoor.. onder een dikke laag stof..  *Ü*  Nee, nog niet zo zeer óp de weegschaal, wel er in! Nonde..


Na een kleine inspectie bekruipt me het nare gevoel dat het onmogelijk is de weegschaal van binnen schoon te maken. Maar hey.. 'even' een nieuwe aanschaffen gaat zoals jullie wel weten mijn zin natuurlijk ver te boven. Nog een keer een inspectie.. als ik nou eens hier een mesje tussen zet.. dan daar.. Lukt het toch niet en verniel ik de boel moet ik alsnog een andere gaan halen, maar wat als...

Tik.. tik.. twee palletjes los en..


Poetsen maar! En niet veel later: een heerlijk schone weegschaal. Eentje die best nóg eens twintig jaar mee kan.


Quanta costa? Misschien net een kwartiertje van mijn tijd. En weet je wat voor heerlijk gevoel dat geeft?!

Heb jij iets wat al sinds jaar en dag met je mee 'leeft'? Ooit gekocht en nog nooit vervangen? Welke tips heb jij?

zondag 12 juni 2016

{ WEEKMENU 24 }

Op verzoek elke week mijn weekmenu. Je vindt er 'gv' voor glutenvrij en 'v' voor vegetarisch.
Scroll over de onderstreepte maaltijden om het recept te lezen. Voor extra inspiratie kun je
ook rechtstreeks bij 'Recepten' kijken.

♥   Bon appétit   ♥

woensdag 8 juni 2016

{ OMA'S RECEPT - RABARBERMOES }

1 bos rabarberstelen (± 1,5 kilo)
150 à 200 gram suiker
aardappelmeel
eventueel 1 ei
wat krijt


De rabarberstelen zo nodig van de bladeren ontdoen, het onderste, bleke gedeelte afsnijden. Oude rabarberstelen schillen, bij de jonge is het niet nodig. De al of niet geschilde stelen wassen, in stukken snijden, opzetten met weinig kokend water en tot moes koken (15 minuten).

De suiker toevoegen en het moes binden met aangemengd aardappelmeel. Een ei maakt het moes zacht van smaak. Hiervoor de dooier er door mengen, daarna het stijfgeklopte eiwit toevoegen en de massa nog even verwarmen om te voorkomen, dat het eiwit uitzakt. Rabarbermoes wordt gewoonlijk koud gegeten.

Om suiker te sparen kan men, nadat de rabarber tot moes gekookt is, een theelepeltje gezuiverd krijt meekoken (bruisen!). In dit geval heeft men maar de helft van de aangegeven hoeveelheid suiker nodig.

dinsdag 7 juni 2016

{ MIJN TUIN OP BETON }

Er komt een verandering aan. Hoe of wat weet ik niet precies. Positief of negatief (met alle hoop op de eerste natuurlijk!), maar het gevoel dat er wat gaande is, is er en blijft. Maf hé? Maar dat terzijde..  ;o)

Een tijdje terug heb ik een stukje geschreven over tuinieren op beton. Wat in de reacties naar voren kwam waren de woorden verticaal tuinieren of de vierkante-meter-tuin. Of dat misschien een optie voor mij was? Nu schreef ik al over de oppervlakte die ik ter beschikking heb - 3 vierkante meter - maar die is dan wel verdeeld in de verhouding 3 bij 1. Drie meter lang, één meter diep. Met zowel aan een korte als aan de lange kant een onderbreking van een (naar buiten draaiende) deur. Zet daar twee kleine stoeltjes neer en wat kun je er dan nog verbouwen?

Nou.. best veel! Kijk maar:

Lavendel, laurier en rozemarijn

Sperziebonen in wording

De volgroeide sperzieboon

Kruisbessen naast de blauwe bessen (niet op de foto)

Op de voorgrond munt met rechts tijm, links achter een tweede rozemarijn,
salie en helemaal rechts achter een druif

De courgette, vól met bladluis (grrrr...) naast een paar augurken (niet op de foto)

Doperwten

Rode bieten en platte peterselie

Wat er verder (nog) niet op de foto staat is: mijn bramenstruikje (we hebben het nog steeds over dat kleine balkonnetje hé!), een derde struik rozemarijn, een hangende aardbei, radijsjes, de magnolia, een roze roos en een heuse vlinderstruik. Oh! En nog vier supersterke 'plantsoenstruikjes' (dat ik niet wéét hoe ze heten..)

Tja.. tuinieren op beton kán een hele uitdaging zijn. Maar als het eenmaal in je zit, hoe haal je het er dan uit? Ik word er gewoon zo blij van!  ;o)

maandag 6 juni 2016

{ WEEKMENU 23 }

Op verzoek elke week mijn weekmenu. Je vindt er 'gv' voor glutenvrij en 'v' voor vegetarisch.
Scroll over de onderstreepte maaltijden om het recept te lezen. Voor extra inspiratie kun je
ook rechtstreeks bij 'Recepten' kijken.

♥   Bon appétit   ♥

vrijdag 3 juni 2016

{ BUDGETTIP : GRATIS RIJST }

Sommigen gaven aan het prettig te vinden zo nu en dan eens één van mijn budgettips te lezen. Nou.. hier is er weer ééntje: afgelopen maandag haalde ik gratis rijst. Je leest het goed: gratis rijst. En niet zo maar een beetje.. wel 14 pakken! Ik leg het je graag even uit  ;o)

Zoals altijd kijk ik op zondagavond online naar de reclames van mijn vaste supermarkt (Dirk). Deze week hebben zij pakken rijst in de reclame: 2 voor € 1,00. Nu is het de rijst en het merk die ik normaal ook altijd in huis heb, alleen kies ik (geen idee waarom) de grotere (plastic) verpakkingen. Deze aanbieding geldt alleen voor de kleinere kartonnen verpakkingen. Zullen we eens een rekensommetje doen?


Normaal kost zo'n verpakking € 1,29 per stuk. Zou ik er twee kopen, dan kost me dat € 2,58. Nu is de reclame: 2 voor € 1,00. Een besparing van € 1,58!

Bij dergelijke aanbiedingen (lees: producten die ik anders ook altijd in huis haal en veel gebruik) ga ik aan het rekenen en bepaal welke financiële ruimte ik in die week heb. Deze week heb ik niet zo heel veel nodig, dus ik kan wat "uit de band springen". En dat doe ik dan ook!

In plaats van twee of vier pakken mee te nemen, besluit ik maar liefst 12 pakken rijst in mijn karretje te zetten. Twaalf?! Ja.. twaalf pakken rijst. En weet je wat ik later deed? Ik haalde er nog twaalf bij. Húh?! En weet je wat ik met al die rijst doe? Die zet ik lekker weg in mijn voorraadkast. Met een houdbaarheidsdatum van ver in 2018 weet ik zeker dat we die pakken op krijgen (sterker nog: waarschijnlijk gewoon al dit jaar)  ;o)

Reken je nog een keertje mee?

     24 x € 1,29 = € 30,96  (normale prijs)
     24 x € 0,50 = € 12,00  (actie prijs)

     € 30,96 - € 12,00 = € 18,96  (winst)

     € 18,96 (winst) : € 1,29 (normale prijs) = 14,69 pakken gratis rijst

Snappie?  ;o)

woensdag 1 juni 2016

{ WAT ER NOG MEER GEBEURDE.. }

Nog totaal niet bijgekomen van het mailbericht gaat de deurbel. Voor de deur staat een pakketbezorger met een behoorlijk zwaar pakket op zijn arm.

"Alstublieft mevrouw. Fijne dag nog verder!"

Wat nou?? Maar met in huis een paar veel te nieuwsgierige kleuters besluit ik alleen maar even voorzichtig de verpakking open te snijden. Nieuwsgierig als ik natuurlijk stiekem ook wel ben! Bovenop ligt een prachtige kaart in één van mijn lievelingskleuren. Wist je trouwens dat jouw favoriete kleur veel over jezelf zegt? Ik kom hier graag later nog eens op terug..


"Hierbij even een klein steuntje in je rug"   "Ik denk dat ik je met dit pakje blij kan maken"

(slik!)

Na het oppakken van de kaart, ligt nu het tijdschrift Libelle bovenop in de doos. Ik til er een punt van op en weer komt er een vloed van emotie over me heen. Wat is? Waar heb? Hoe kan? .. (ook nu - enkele dagen later - ontroerd het me weer..)

Voor ik verder in de doos gluur vouw ik hem weer dicht. Niet 'in front of the kids', ze zien mijn tranen al meer dan goed voor ze is. En zeker nu er kleine gastjes in huis zijn.. Vanavond kijk ik verder. Maar ook die avond was ik niet in staat de doos te openen en verder te onderzoeken; het heeft me tot de dag erna geduurd. Ondankbaar? Nee.. nog steeds zo beduusd en overdonderd van het eerdere bericht die dag. En dan ook nog eens die eerste glimp in de doos.. Het werd me gewoon emotioneel even allemaal wat te veel.


"Mama! Dat is die lekkere rijstmelk die me al heel lang niet meer hebben!". "Die hadden we vroeger ook altijd hé?"

Samen met mijn jongste bekijk ik stuk voor de stuk de voor ons zo bijzondere lekkernijen. Een biologische kruidenthee om even heerlijk tot rust te komen, samen met de Libelle en een stuk koemelk-loze chocolade. Ingrediënten voor koekjes, (warme) chocolademelk of een lekker voedzaam ontbijt. Zien jullie dat potje in het midden staan?

"In het potje zitten bolletjes die je kunt planten voor een mooie kamerplant. Na het afsterven de bolletjes weer droog bewaren tot volgend jaar. Als het goed gaat heb je genoeg om te delen met een ander."

"Deel je geluk dan wordt het meer. Deel je verdriet dan wordt het minder"

Wat kan ik daar nog aan toevoegen?