woensdag 11 mei 2016

{ MAMA'S RECEPT - HAVERKOEKJES }

110 gram zachte roomboter
110 gram rietsuiker
110 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
2 eetlepels water
1 theelepel vanille-extract
200 gram havervlokken
110 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
(optie: maximaal 100 gram rozijnen)


Klop de boter in een keukenmachine zacht en romig. Voeg beide soorten suiker toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd en luchtig is. Klop er het ei, water en vanille-extract door. Schakel de machine naar een lagere stand en meng er de havervlokken, bakmeel, zout en eventueel rozijnen door tot alles goed met elkaar vermengd is.

Vorm met je handen bolletjes ter grootte van een walnoot en leg ze met enige afstand op één of twee bakplaten.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 180°C goudbruin en knapperig van buiten, nog wat zacht van binnen. Laat de koekjes na het bakken nog even op de bakplaat 'uitharden' voordat je ze op een rooster verder af laat koelen.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, havermoutkoekjes! Havermoutpap,lust ik absoluut niet, maar koekjes wel.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook op het programma voor vanmiddag. Ook geen havermoutpap,of het moet met een smaak zijn.
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen