donderdag 28 april 2016

{ MAMA'S RECEPT - TRADITIONELE BOTERKOEK }

250 gram bloem
225 gram roomboter
200 gram basterdsuiker
citroensap
snufje zout
blanke amandelen
(melk)


Maak van de bloem, boter, suiker, citroensap en zout een soepele deegbal en druk met vlakke hand het deeg gelijkmatig uit in een boterkoekvorm van 24 centimeter middellijn. Druk er wat blanke amandelen in. Je kunt met een vork ruitjes in het deeg maken en eventueel de bovenkant bestrijken met een kwastje met melk.

Plaats de vorm in het midden van een voorverwarmde oven en bak de boterkoek in 20-25 minuten op 200°C goudbruin.

4 opmerkingen:

  1. Jee, dat klinkt wel heel simpel. Toch eens een keer proberen! Thx!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verrukkelijk Monique. Het water loopt me in de mond.
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Looks delicious! Hope cooking is the best.
    Amalia
    xo

    BeantwoordenVerwijderen