woensdag 16 maart 2016

{ OMA'S RECEPT - RUNDERLAPPEN }

500 gram runderlappen
75 à 100 gram boter, margarine (en) of vet
zout
3 deciliter water
2 lepels azijn
laurierblad
peperkorrel
kruidnagel


Het vlees schrappen, met de achterkant van een platte houten lepel even kloppen en zouten. In de braadpan de boter of het vet lichtbruin laten worden en hierin het vlees aan beide zijden bruin braden. Het vocht, de azijn en de kruiden toevoegen en het vlees met de deksel op de pan 1 à 2 uur laten stoven. De stoofttijd hangt af van de kwaliteit van de lappen. Taai vlees zal soms wat langer dan twee uur moeten stoven, terwijl malse lappen misschien in 1 uur klaar kunnen zijn.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ook hele goede ervaringen met goedkopere stoofvleesoorten als wang en naborst. Je hebt meer tijd nodig (een hooikist helpt als je er niet steeds bij kunt blijven) en dan heb je een stukje vlees dat in restaurants voor goud geld weggaat want zo authentiek. Geduld is het belangrijkste onderdeel van het recept.

    Hmmm..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Ik stoof het alleen veel langer minimaal 4 uur....
    Wij, en mijn moedertje vooral , zijn er gek op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een tomaat er door of het vlees insmeren met mosterd wil helpen bij het garen. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen