woensdag 10 februari 2016

{ OMA'S RECEPT - STAMPPOT RAUWE ANDIJVIE }

2 kilo aardappelen
600 à 800 gram andijvie
75 gram vet (en) of boter
2 deciliter melk
400 gram vlees of spek
zout
peper
nootmuskaat


De aardappelen gaar koken met weinig water en zout, afgieten en er puree van maken met de melk. De fijngesneden andijvie er door mengen en even met de puree verwarmen. Het vet of het gebakken spek (in kleine dobbelsteentjes gesneden) er door mengen. Het vlees kan zowel meegekookt of er apart bij klaargemaakt worden. De stamppot op smaak afmaken met peper en nootmuskaat.

7 opmerkingen:

  1. Heerlijk en simpel.Vroeger had je gekookte andijvie, dat vond ik verschrikkelijk. Maar dit... smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toeval of niet, we eten vandaag stamppot rauwe andijvie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. echt lecker und so simple. danke für das rezept!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is en blijft een heerlijk gerecht. Je zou het eens moeten proberen met wat geraspte kaas er door heen.
    Dat maakt het nog lekkerder...
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmmmmmmmmm...lekker ❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo maakte me moeder het vroeger ook :)

    BeantwoordenVerwijderen