woensdag 17 februari 2016

{ OMA'S RECEPT - GESTOOFDE PEREN }

1 kilo peren
40 à 50 gram suiker
1 deciliter bessensap of rode wijn
aardappelmeel
(kaneel, laurier, kruidnagel, jeneverbes....)


De peren schillen, in vieren snijden, de klokhuizen er uit nemen. De peren wassen en opzetten met zoveel water, dat zij voor 3/4 onderstaan, de suiker, eventuele kruiden, het bessensap of de wijn en de peren gaar laten koken.

De toevoeging van bessensap of wijn is nodig voor de kleur van sommige soorten peren,  die gedurende het koken bleek blijven. De roodkokende soorten hebben gewoonlijk 2 à 3 uur nodig om gaar te worden.

Zijn de peren gaar, dan het vocht binden met het in koud water aangemengde aardappelmeel.

5 opmerkingen:

  1. Doe ik ook zo, ongeveer. Misschien wat andere kruiden er door en in plaats van aardappelmeel maak ik het later aan met wat custard. Ook heerlijk. En tegelijk ook lekker wat zoetig...
    Heel fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een scheutje azijn zorgt ook voor rood kleurtje.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen