maandag 26 oktober 2015

{ ESCAPE TO THE COUNTRY }

Het is vrijdagmorgen, net na tien als we de stad achter ons laten. In de achterbak twee rugzakken vol kleding en proviand: we gaan er even samen tussenuit. Naarmate we verder het Brabantse land inrijden, zien we met de kilometers meer en meer groen om ons heen. Of nou.. groen.. het groen is op sommige plekken al aardig mooi verkleurd naar bruin, geel, oranje of rood. De herfst heeft hier al mooi zijn intrede gedaan!

We gaan weg van de snelweg en nog geen kwartier later worden we warm welkom geheten op het erf waar we mogen overnachten. Onder het genot van koffie en thee met zelfgemaakte pompoentaart leren we de bewoners een beetje kennen en niet veel later mogen we ons onderkomen inspecteren. Wat een gezellige accomodatie! En zo heerlijk sfeervol aangekleed!


Wanneer we alleen gelaten worden, zetten we onze rugzakken neer en laten ons op twee heerlijk comfortabele stoelen zakken. Met voor ons een aantal - door de vrouw des huizes voor ons geregelde - wandelkaarten en -routes, bedenken we nog even voor een boodschap naar het nabijgelegen dorp te gaan en dan.. even niets.. Niets moeten regelen, niets moeten poetsen, niets moeten denken, gewoon alleen maar even 'zijn'...

Op steenworp afstand van ons verblijf vinden we een open haard. We mogen - is ons nadrukkelijk gemeld - naar wens hout pakken, vuur maken, genieten van wat voor ons zo bijzonder is. Want hoe stevig onze droom van een zelfvoorzienend buitenleven ook is; binnen stadse muren, vier hoog achter, is dit soms lastig na te leven. Probeer op je balkon maar eens een vuur te maken of een schaap te houden voor wat wol. Alleen onze kuip-moestuin is een kleine opstap naar waar we.. (zucht..) Onder het genot van een wijntje mijmeren we verder de avond in..


Zaterdagmorgen.. vroeg uit de veren, we gaan op pad! Na een comfortabele nacht, wakker wordend met net naast je slaapplaats het getjilp en gefluit van vogels, geloei van een koe en ergens ver weg nog de roep van een uil.. Paarden zagen we dit weekend trouwens ook te over: in de stal, in de wei, in de stad, over de weg, voor een kar.. Voor velen misschien een heel natuurlijk beeld, ons viel het gewoon op!  ;o)

Terug van onze 3-uur durende ochtendwandeling aan de Loonse en Drunense Duinen besluiten we nog een kleine 5 kilometer rondom de plas van De IJzeren Man te maken. Het weer is mooi, de meters zitten toch al lekker in de benen; we wandelen vandaag gewoon nog even door. Op weg naar het natuurgebied ontdekken we wat kastanjes langs de weg en spreken af er op de terugweg een paar van mee te nemen. Je weet wel, gewoon een handjevol om er de kinderen mee te verrassen of misschien een recept te zoeken waar we er een paar voor kunnen gebruiken. Maar wat schetste onze verbazing? Toen we heel netjes buiten de erfgrens aan het rapen waren, kwam de bewoonster naar buiten. "Ojee" dacht ik (met mijn stadse ervaringen) nog, maar nee! Helemaal fout. De dame in kwestie vroeg ons of we misschien in de tuin wilden komen rapen. Daar waar de kastanjes nog niet zo plat gereden zijn, daar lagen ze in het gras, op een bedje van mos, daar lagen er nog veel meer! En nadat we verbaasd en verrast haar aanzoek accepteerden, kwam ze ook nog met een aantal grote plastic tassen naar buiten; konden we er nog wat meer meenemen.. Nou zeg ik je!  ;o)


Een kleine twee dagen weg van de veel te grote rompslomp en verplichtingen, nog geen uurtje bij onze eigen stadse stapelbungalow vandaan. Het bracht me zaterdagavond (dúh!) wederom in tranen. Wat hebben we genoten! Wat hebben we een paar warme mensen mogen ontmoeten en wat hebben we fijne gesprekjes gehad, prachtige momenten..

Er is weer stof tot bloggen, stof tot nadenken, stof tot verder dromen. Ik kan dan ook maar komen op één simpele eindconclusie:

Wàt een zegen..  *Ü*

7 opmerkingen:

 1. Een uitje is soms alles wat je nodig hebt. Fijn dat je er weer een beetje van bent opgeknapt. Ik kan niet wachten tot er weer nieuwe posts verschijnen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou meis heerlijk toch?.......lekker geniten hou het heel lang vast.....liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn zo iets :) Ben blij dat je hebt genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat jullie er samen even zo uit konden. En dat jullie zo hebben genoten natuurlijk.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn ... dat jullie zo genoten hebben. Zo goed om alles even helemaal los te laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed zo. Even afstand van dingen nemen geeft meestal nieuwe inzichten. Als ik ergens mee zit of grote beslissing moet nemen is niet beters dan lange wandeling maken samen met Lief. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Just saw on your comment at another blog that you are Dutch - justs aying "Hi" because I am too. Hope you had a great escape:)

  BeantwoordenVerwijderen