maandag 7 september 2015

{ OMA'S RECEPT - GEVULDE KOEK }

Na een paar financiële berichten vorige week, nu maar weer een heerlijk ouderwets verwennerij recept. Voor een maandagmorgen misschien niet helemaal verwacht, want zou je zulk lekkers niet liever net voor een weekend willen maken? Met het hele gezin thuis en zonder niet al te veel verplichtingen gezellig en ontspannen bij elkaar?

Maar met het nare weer van vorige week, met zo veel natte pakken tot gevolg, besloot ik gewoon ergens midden in de week wat gevulde koeken te bakken. Niet moeilijk, maar voor alle gezinsleden een welkome verwennerij.

(Dit keer eigenwijs geen ronde koek, geen glimmende ei-laag en geen amandel bovenop, maar even zo lekker!)

Voor het deeg

250 gram bloem
200 gram boter
100 gram basterdsuiker
1 ei

Voor het vulsel

150 gram amandelen
150 gram suiker
1 ei
1 lepel water
geraspte citroenschil

Van de deeg-bestanddelen een gelijkmatige massa maken. Het deeg uitrollen tot een dikte van ½ centimeter en er met een borstplaatring vrij grote, ronde koeken snijden. Op de helft der koeken in het midden een beetje amandelpers en hierop de andere koek leggen, nadat men de randen van de onderste koek iets bevochtigd heeft met een kwastje. De randen even goed aandrukken, de bovenkant bestrijken met eidooier - met iets water verdund - en een amandel in het midden van de bovenste koek drukken. De koeken ongeveer een half uur bakken in een matig warme oven van 175°C.

6 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit. Dit heb ik nog nooit geprobeerd, maar dat ga ik beslist een keer maken.
    Een hele fijne dag !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit klinkt eigenlijk wel heel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk lijkt mij dat! Is het écht zo simpel om gevulde koeken te bakken? Dat ga ik zeker eens proberen.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekerrrrrrr....liefs fijne week Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat klinkt erg lekker, ze zien er ook smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen