woensdag 17 juni 2015

{ OMA'S RECEPT - SNIJBONEN }

Een gekregen zak ongesneden snijbonen, ze kunnen nog nét mee. Hoe maak je die klaar?

Handig om hiervoor in huis te hebben is een ouderwetse snijbonenmolen. Heb je er geen in huis, probeer er dan eens één op de rommelmarkt of bij een kringloopwinkel op de kop te tikken. Ze zijn over het algemeen niet duur en je zult er zeker plezier aan beleven (al gaat het snijden natuurlijk ook prima met een gewoon keukenmes!).


1 kilo snijbonen
25 gram boter of margarine
zout
nootmuskaat

De bonen afhalen (uiteinden er af snijden), wassen en op een vergiet laten uitlekken. Vervolgens de bonen met een snijbonenmolen of een gewoon mes in dunne, enigszins schuine snippers snijden. De snippers onder toevoeging van weinig water met wat zout opzetten en in ongeveer 10 minuten gaar koken.

Giet de bonen af, doe de boter bij de bonen en maak ze tot slot op smaak met vers geraspte nootmuskaat.

Bon apétit!

3 opmerkingen:

  1. Erg lekker en meer hoeft het niet te zijn. Lekker eenvoudig. Altijd heb ik ze gesneden in de diepvries voor lastige dagen en weinig tijd en zin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. soms zijn deze simpele gerechten het lekkerst!!! Ze zijn ook super lekker in een stoofpot. Al moet je ze dan wel stuk later er aan toevoegen dan de andere ingrediënten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker eenvoudig zeg Jo.
    En zo is dat!

    BeantwoordenVerwijderen