zondag 31 mei 2015

Let's make some popcorn!

"Kwaken de kikkers eensgezind, komt er vast weer noordenwind!"
"Unanimous croaking frogs, north will come back again!"

Nou.. ik heb ze gisteren niet gehoord, maar oh wee, wat een weer vandaag! Geen zonnestraal naar binnen, alleen maar regen kletterend tegen het raam. Dat betekend vandaag binnen ons vertier!

Blokken worden tevoorschijn gehaald, poppen, treinen.. de woonkamer veranderd langzaam in een kleurrijk rommelig geheel. Ondertussen pakken wij er wat administratie bij, maar al snel ruilen ook wij naar handwerk of boek. In de middag piep ik de keuken in en maak een flinke schaal popcorn. Heerlijk genieten van een tussendoor snack. Snel klaar en - als je je niet laat verleiden - in de basis een prima glutenvrije lekkernij. Zo maak ik het:

Well.. I haven't heard them yesterday, but oh dear, what a weather today! No sunbeam in, only rain clattering against the window. That means our own entertainment today!

Building blocks are brought out, dolls, trains.. the living room slowly changed into a colorful mess. Meanwhile, we get some administration to be done, but soon we also traded it in for handicrafts or book. In the afternoon I got into the kitchen and made a big bowl of popcorn. A tasty snack between meals. Ready soon and - if you dont get tempted - basically a fine gluten-free treat. This is how I make it:


- gedroogde maïskorrels
- (olijf)olie

Giet een dun laagje olie in een (braad)pan. Laat de olie goed heet worden, doe de maïskorrels in de pan, leg het deksel er op en schud de pan, zodat alle korrels bedekt zijn met wat olie. Zet de pan terug op het vuur en laat de korrels rustig poppen. Hoor je geen popjes meer, draai je het vuur uit en wacht nog heel even met het optillen van het deksel.

In principe is de popcorn nu klaar. Wil je een zoete variant, strooi dan wat poedersuiker over de nog warme popcorn. Liever een zoute smaak? Strooi dan een beetje euhh.. zout  ;o)

- dried corn kernels
- (olive)oil

Pour out a thin layer of oil in a (frying)pan. Let the oil get hot, add the corn kernels into the pan, put the lid on and shake the pan so that all grains are coated with some oil. Put the pan back on the heat and let the grains quietly pop. If you don't hear any more dolls, turn off the heat and wait a moment to lift the lid.

In principle, the popcorn is ready. If you want a sweet variety, sprinkle some powdered sugar over the warm popcorn. Rather a salty taste? Sprinkle on a little euhh.. salt..  ;o)

4 opmerkingen:

  1. En ik maar denken dat popcorn alleen in de magnetron te maken is. Dit lijkt mij wel het proberen waard :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij maken de popcorn ook altijd zo. Zo makkelijk, en lekker!
    de zoete popcorn maken wij met boter en suiker die we laten caramelliseren.
    Ook lekker met gesmolten boter met parmazaanse kaas erdoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak nooit popcorn, hou er ook niet van dus dan begin je er niet aan he ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel lang geleden dat ik zelf nog eens popcorn maakte, zolang geleden dat ik nu echt iets had van... O ja...
    Zo maak je een middag binnen ook heel gezellig...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen