woensdag 25 maart 2015

Vanillacustard

Ondanks dat we op dit moment nog niet de luxe hebben die we zouden willen, vast werken aan de toekomst kan geen kwaad. Voor ons betekend dat onder andere dat we ons een aantal recepten 'eigen' aan het maken zijn. Plannen maken voor een zelfvoorzienend leven is leuk, maar wat als de dag aan breekt en je 'ineens' druk bent met een moestuin, kleinvee en allerhande klussen in en om het huis?

Voedsel inmaken of verwerken kunnen we nu al 'eigen' maken. Dus ook al scharrelen er hier nog geen kipjes rond en genieten we nog niet van vers geraapte eieren, recepten voor het verwerken ervan proberen we maar wat graag uit. Mochten we straks ineens een overvloed aan eieren te verwerken krijgen.. (positieve instelling is altijd goed toch?)   ;o)

Although we currently do not have the luxury that we would like, solid work on the future can't hurt. For us it means that we include some recipes to make 'our own'. Plans for a self-sufficient life is fun, but what if the day comes and you 'suddenly' are busy with a vegetable garden, poultry and various tasks around the house?

Food canning or processing, we can now already 'own'. So even though we haven't chickens scurrying around and we don't enjoy freshly gathered eggs, we love to try out some recipes for when we have. If we eventually get an abundance of eggs.. (positive thinking never hurt anyone, right?)  ;o)

Een échte favoriet is deze vanillevla. Gemaakt van melk en eieren een onvervalst toetje, wat echt verre staat van de hedendaagse waterige supermarktvariant. Herinner jij je die vroegere vanillevla in glazen flessen nog? Héérlijk! Je proefde écht de vanille..

Probeer gerust dit recept eens uit, voor één keertje maar. Ik beloof je.. je bent direct om..  ;o)

A real favorite is this vanilla custard. Made from milk and eggs a genuine desert, some really distant state of contemporary aqueous supermarket variety. Do you remember that old vanilla custard in glass bottles from the past? Delicious! You truly tasted the vanilla..

Feel free to give this recipe a try, for once only. I promise you.. you are addicted..  ;o)



Vanillevla

1 liter (volle) melk
1 stokje vanille
2 eierdooiers
40 gram aardappelzetmeel
50 gram suiker

De melk koken en met de vanille 20 minuten laten trekken. Daarna het stokje eruit nemen (het kan nog eens gebruikt).

De eierdooiers vermengen met de suiker en het aardappelzetmeel en goed roeren, iets melk hieraan toevoegen en met dit papje de kokende melk binden.

De vla zo lang koudroeren totdat er geen vel meer gevormd wordt.

Vanilla custard

1 liter (whole) milk
1 vanilla pod
2 egg yolks
40 grams of potato starch
50 grams of sugar

Boil the milk and the vanilla and let it infuse for 20 minutes. Then take out the stick (it can be used again).

Mix the egg yolks with the sugar and potato starch and stir well, add a little milk to this and with this paste bind the boiling milk.

Stirr the custard until no more sheet is formed.

2 opmerkingen:

  1. This vanilla custard sounds heavenly! Thank you for sharing your recipe and pretty picture :)

    BeantwoordenVerwijderen