zondag 9 november 2014

Er op uit!

Wauw.. wát een mooi weekend hebben we gehad! Een heerlijke herfstzon maakte de temperatuur aangenaam genoeg om er lekker op uit te trekken. En dat deden we! Want als er íets is waar we hier dol op zijn, dan is het wel van het naar buiten gaan!  ;o)


Maar met er op uit trekken bedoel ik niet dat we ons hele hebben en houden in tassen en de auto hebben stoppen, nee.. gewoon in eigen buurt een wandeling maken. Want wat is het daar mooi!

We hebben nogal eens gesprekken waarin mensen aan geven dat ze - als ze er op uit willen trekken - nauwelijks bij hun huis in de buurt blijven. Negen van de tien stappen in de auto om eerst een uurtje of wat weg te rijden. Maar waarom eigenlijk? Is er dan in de buurt geen groen genoeg?


Nee, we hebben niet makkelijk praten. Want hier in ons dorp hebben we geen bos.. En wonen al helemáál niet in een bosrijke omgeving.. Maar wat we wèl hebben; parken! Je weet wel, van die plekken waar (ook) een hoop bomen en struiken bij elkaar staan, waartussen heerlijke wandelpaden aangelegd zijn én.. waar het net zo veel herfst is als in de 'echte' bossen!


Vandaag maakten we een heerlijke herfstwandeling door de opengestelde achtertuin van een landgoed aan de rand van ons dorp. Je leest het goed: een àch-ter-tuin! Maar genóten dat we hebben!  ;o)


Trekken jullie er ook wel eens op uit? Gewoon zo lekker, even de deur uit, in eigen omgeving?

6 opmerkingen:

 1. Ik trek er standaard met mijn vader twee keer per maand uit. Voor de band sterk te houden en de gezondheid. Daarnaast ook met f en andere familie. Heerlijk vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Regelmatig trekken wij er op uit! Dit weekend twee lange wandelingen gemaakt met de hond . Heerlijk met je schoenen schoppend door de bladeren. De herfstlucht opsnuivend. Na zo'n wandeling een warme kop thee. Genieten! En dat gewoon hier achter het dorp hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja. Zeker! We wonen aan een soort parkengordel. Daar lopen we dagelijks. En het bos is vijf autominuutjes verder. Ook heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jazeker, ik maak regelmatig een wandeling of een klein fietstochtje hier in de buurt. De serie zwart-wit foto's van een paar blogposten geleden maakte ik op loopafstand van een half uurtje... ook al deed ik die op de fiets... Het is hier prachtig in de buurt, maar je moet het wel zien... dus ogen openhouden... maar dat geldt voor zoveel dingen toch?
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende foto´s!! Leuk om zo even mee te wandelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jah wij trekken er ook graag op uit, natuurlijk lekker naar het strand wat op 2kilometer van ons huis is.
  Geen mooie paddestoelen treffen we daar echter ;-)
  Wel zwemt er soms een zeehond nu het rustiger is-geen badgasten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen