woensdag 12 november 2014

Klassieke spaghetti

Pakjes en zakjes met 'voedingsmiddelen' komen hier nog nauwelijks binnen. Dat gaat al jaren zo (en goed ook), al was het in het begin wel even zoeken naar (gezondere) alternatieven.

Dat we geen pakjes of zakjes meer gebruiken heeft er alles mee te maken dat er - naast misschien een paar gedroogde groenten - over het algemeen erg veel kleur-, geur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. Daarnaast streven wij naar een zelfvoorzienend leven, wat inhoudt dat we zo veel als mogelijk onafhankelijk willen zijn van de 'grote boze industrie'.

Om eens een makkelijk en snel gerecht klaar te maken zónder het automatisch met de boodschappen meegenomen potje saus, deel ik graag een recept voor een lekkere, maar ook simpele spaghetti. Je draait het gerecht heel snel in elkaar, met waarschijnlijk ingrediënten die je al standaard in huis hebt (of misschien vanaf nu in huis gaat halen?)  ;o)


Pel 2 tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd een (eigen gedroogd) Spaans pepertje in kleine stukjes. Pluk de blaadjes van een bosje basilicum en zet deze even opzij. Hak de steeltjes fijn.

Breng een grote pan met water en scheut olijfolie aan de kook, doe er 400 gram (volkoren) spaghetti in en kook die volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Zet intussen een steelpan op matig vuur en giet er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, het pepertje en de gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar. Wanneer de knoflook bruin begint te worden doe je er een blik (400 gram) tomatenblokjes bij en het grootste deel van de basilicumblaadjes. Zet het vuur hoog en blijf één minuut roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Laat de spaghetti even uitlekken en schep de spaghetti en de saus goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout of peper toe.


Doe de pasta in een grote schaal, strooi er wat in vieren gesneden cherrytomaatjes en de rest van de basilicumblaadjes over. Maak het gerecht af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Bon appétit!

(naar een recept uit: Ministry of Food, Jamie's Kookrevolutie)

5 opmerkingen:

  1. Oh wat een heerlijk idee, vooral omdat er geen vlees bij zit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit kan niet anders dan helemaal verrukkelijk zijn. Met verse tomaten van de markt zou het nog beter zijn misschien want in zo'n pakje tomatenblokjes zitten toch weer dingen die je nou juist zo goed probeert te vermijden... maar dan wordt het wel veel meer werk en een stukje duurder ook...
    Of valt het heel erg mee met die pakjes tomatenblokjes...?
    Maar anyway, een heerlijk recept voor een lekker bord shaghetti...
    Ik wens je een heel fijne dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! Ik wil het nog wel eens aanvullen met een courgetje uit de tuin.. maar die zijn nu ook 'op'.
    Verder eten wij alleen maar biologisch vanuit het principe dat dit zo puur mogelijk is en recht doet aan de gezondheid van de aarde en onszelf. Daar zitten dus geen toevoegingen in... en dat proef je :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ...It looks so delicious!

    ~Have a lovely day!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weet je wat ook kan? Je eigen spaghetti maken. Het kost niet veel extra (behalve tijd) en de kinderen vinden het leuk om te doen. Groet, Anna

    BeantwoordenVerwijderen